DDM Kamarád


!!!PROSÍM ČTĚTE!!!

PROSÍME RODIČE (ZEJMÉNA TATÍNKY) O POMOC PŘI STAVBĚ LETNÍHO TÁBORA. OBČERSTVENÍ ZAJIŠTĚNO :-) MOC NÁM POMŮŽETE! KONTAKT: 603 783 496

LETNÍ TÁBOR - 2011

3.7. - 13.7. 2011

Den 1

A po roce Vás zase vítáme na našem reportérském portále z letního tábora, tentokrát ve Třemošné. S většinou z Vás jsme se setkali před pár hodinami při předání dítek. Po odjezdu rodičů následovaly seznamovací hry na sále po oddílech. Po večeři se všichni dohromady vydali na první oddílovou soutěž - štafeta a hod tenisákem.

Den 2

Dnes je počet fotek hodně sporý, a to z jediného důvodu: nějakým způsobem se nám porouchal foťák. Podařilo se nám zachránit jen fotky z mobilu. Den měly děti pestrý. Po snídani se na střídačku vrhly na batikování triček a vyrábění "placek" (to Vám pak děti doma vysvětlí :-D ). Po obědě následovala bodovací hra v lese s názvem "Nesmysly". Večerní program je ve znamení smyslových her pro rozvoj hmatu, čichu a sluchu. Všechny děti zdrávy a nálada dobrá...

Den 3

Po snídani bylo v plánu stavění přístřešku pro celý oddíl, jenže v noci pršelo, takže bylo nutné program uzpůsobit. Odpolední štafeta se zapamatováním se konala dopoledne spolu s vypráním a rozvěšením batikovaných triček. Odpolední program byl ve znamení keramické tvorby, jejíž plody si každé dítko odveze s sebou z tábora domů. Večer jsme konečně mohli zažehnout oheň, opéct vuřty a u ohně pokračovat i ve večerním programu, který je rozložen do několika dnů a nese název Inzeráty. Podstatou je anonymní komunikace s ostatními účastníky tábora :-) Jak správně popsal jeden z vedoucích - starodobý facebook :-D

Den 4

Dnešní den byl hodně zajímavý. Ráno se na nás konečně začalo usmívat sluníčko, čehož jsme pochopitelně měli potřebu využít na 100 %. Ihned po snídani se naši EKO-agenti vydali do lesů ke Zruči, kde bylo jejich úkolem postavit přístřešek pro celý oddíl. Vylosovali si bonusové pomůcky jako: sekeru, pilu, celtu nebo provaz a dali se do díla. Kolem jedné už byl připraven oběd v Bowlingu Třemošná, takže se práce přerušily. Při odchodu z Bowlingu už bylo jasné, že zpět k přístřeškům už nedojdeme, protože se blíží déšť a bouřka. Během několika málo minut začaly padat kapky, a po další půlminutě si chodci připadali jako ve sprše. Všechny jsme postupně odvozili do Domu dětí, kde následovalo velké sušení a ještě teď (0:29) se hromada bot suší na topení. V rámci odpoledního programu se děti připravovaly na talentovou soutěž našeho tábora. večer si na Chanose zahrály hru s kódovými mřížkami.

Den 5

Jak se dojedl poslední drobek ze snídaně, vyrazil celý tábor na dodělávku přístřešků, od kterých nás včera vyhnal déšť. Po obědě se konal turnaj ve fotbale a vybice. Večer se z našich táborníků stali kuchtíci s cílem uvařit polévku.

Den 6

Přes noc nás navštívila bouřka a ještě ráno lehce pršelo, takže opět bylo třeba dopolední program změnit na "mokrou" variantu. Dopoledne se všichni připravovali na nedělní soutěž talentů a po obědě na ně čekal druhý keramicko-výtvarný blok, tentokrát glazovali a pracovali s kamením a ubrouskovou technikou. Těsně před večeří se ještě stihla stopovačka. Po večeři pak měly oba oddíly vytvořit město svých snů včetně silnic, zeleně, vodních toků-krátka všeho...

Den 7 a 8

Po několikadenní odmlce, která byla způsobena výpadkem připojení k internetu, které bylo způsobeno další bouřkou Vás opět poinformujeme co jsme během těch pár dnů dělali a nebudete ochuzeni ani o fotky, jako vždy.

V sobotu jsme měli oběd už v 11 hodin, takže dopolední program se smrsknul na snidani, úklid, posezení před cestou a oběda. Z něho už se naše pětadvacetičlená skupina vydala pěšky do Plzně. To zní sice děsivě, ale všichni i ti nejmenší ji zvládli v pohodě a pozor! ber reptání. Tramvaj nás odvezla až na náměstí, kde nás čekal výstup na Plzeňskou věž, Muzeum loutek a všemi tolik očekávaný rozchod, po jehož skončení se nám vrátili všechny děti, čili velký úspěch :-D Večery a každá volná chvíle je věnována přípravě na táborovou talentovou soutěž.

Zbytek fotek

Omlouváme se za opětovný výpadek doplňování fotek z posledních dnů tábora. Způsobily ho, jak jinak, bouřky. Děkujeme za přízeň, přejeme pěkné prázdniny a těšíme se na Vás na dalších akcích DDM Kamarád Třemošná.

zpět

 


© DDM Kamarád Třemošná, Tyršova 916, 330 11 Třemošná, tel. a fax: 377 953 651, info@ddmkamarad.cz design by ERB Production s.r.o.