DDM Kamarád



DDM Kamarád ve spolupráci s NIDM MŠMT uspořádal premiérový kurz „image ředitele – manažera“ ve dnech
8.-9.11.2010 v hotelu Sport Zruč. Tento akreditovaný kurz je určen především ředitelům SVČ a DDM, ale i ostatním zájemcům z řad školských zařízení. Zúčastnilo se 12 ředitelů z celé republiky (Chotěboř, Pohořelice u Brna, Žďár nad Sázavou, Mohelnice, Pardubice, Vysoké Mýto, Veselí nad Moravou, ale i Plzeň a Rokycany). Této nabídky využila také ředitelka gymnázia a potvrdila přínos tohoto kurzu i pro ostatní ředitele školských zařízení. Kurz byl zajištěn profesionálním týmem organizátorů a především lektorů.

Jan Čenský populární herec a moderátor, který se ujal role lektora vidí jako zásadní u ředitele umění vystupovat na veřejnosti, umět mluvit a prezentovat sebe i celé zařízení. Podle toho také vypadala náplň kurzu. Účastníci si vyzkoušeli několik klíčových situaci: zahájení slavnostního večera, přijímací pohovor do zaměstnání, přivítání rodičů a dětí na pořádané akci, vedení pracovní porady a spoustu dalšího.

Při simulovaných situacích se každý naučil pracovat s technikou, se kterou se čas od času dostává ředitel do kontaktu – mikrofon, diktafon … Každý výstup byl Janem Čenským zhodnocen a dotyčný dostal celou řadu doporučení a rad.

Zpestřením prvního dne byla pozdně-odpolední návštěva zařízení DDM Kamarád a jeho sportovní odloučené pracoviště Sport Centrum Chanos. Seznámili se tak z činností a podělili se o své zkušenosti ze zájmového vzdělávání. Všichni kurz hodnotili velmi přínosně a navrhli jeho další pokračování. Takže zase někdy s princem „Honzou“ nashledanou.

Ilona Křížková – ředitelka DDM Kamarád
 

image ředitele-manažera - listopad 2010

 

zpět

 


© DDM Kamarád Třemošná, Tyršova 916, 330 11 Třemošná, tel. a fax: 377 953 651, info@ddmkamarad.cz design by ERB Production s.r.o.