DDM Kamarád


Ve Třemošné měly opět po roce sraz strašidýlka

Jestliže jste neměli poslední pátek v říjnu co dělat, mohla vás zlákat nabídka DDM Kamarád z Třemošné, jež byl pořadatelem dalšího ročníku akce nazvané prostě a jen Halloween.
Se soumrakem se před budovou Chanosu začaly objevovat roztodivné masky a převleky, patřící dětem z Třemošné a blízkého okolí, které sem přišly oslavit světlem svých lampiónů obdobu českých „Dušiček“. Mohli jste zde spatřit nejen víly, lesní žínky, bludičky, hejkaly, ale také smrtky, smrťáky, kostlivce a na to vše pak dohlíželo nepřeberné množství kouzelníků, čarodějů spolu s čarodějnicemi, ježibab a mnoho dalších pohádkových postaviček.
Tento rozmanitý průvod se po setmění vydal po cestě značené světýlky blikajících svíček a lampiónů do hlubokého lesa, aby se zhruba v polovině trasy zastavil a všechna strašidýlka si společně vyzkoušela jaké to je proplétat se labyrintem světel do svých chýší, jeskyněk a jiných rozmanitých příbytků. Všichni nástrahy tmy zvládli velmi dobře a jako odměna je čekal velký oheň, kde si každé strašidýlko mohlo opéct vuřt (buřtík) a celý večer zakončil – jak se na správnou oslavu sluší a patří – velký ohňostroj, po kterém se všechny strašidelné bytosti odebraly do svých pelíšků a pelechů.
 

Halloween v Třemošné - říjen 2008

zpět

 


© DDM Kamarád Třemošná, Tyršova 916, 330 11 Třemošná, tel. a fax: 377 953 651, info@ddmkamarad.cz design by ERB Production s.r.o.